14 Aralık 2006 Perşembe

DEV-E

Neden deve?

Ülkemizde habire şeyhler, peygamberler türüyor. Bunlara kör kör inanan insanlar var. Şeyhler müridlerinin kafalarına bıçak saplıyor, vücutlarına şiş sokuyor daha olmadı, karılarını kendi haremlerine katıyorlar, kendini peygamber ilan eden bir kadın, kocaları kendisine biat etmeyen kadınlara boşanmalarını emrediyor... Etrafta erkeklerin sakal görünümlerinde çoğalma, kadınların saç görünümlerinde azalma yaşanıyor. İnsanlar kendilerini kıllarını göstererek ya da saklayarak ifade ediyorlar... İslamı yaşamak adına kötüledikleri batıdan daha fazla ahlaki bozulma gösteriyorlar... THY uçaklarında Arapça anonslar (bence dualar) yapılıyor, kadın personellere kapı gösteriliyor ve en son sakallı müdürler apronda deve kesiyorlar... Ben buna DEVEDE KULAK derim...

Deve olması çok anlamlı bence, çünkü deve taşıma işinde faydalıydı zamanında, e uçaklar da şu an öyle. 1500 yıl öncenin devesi şimdinin uçağı, geçmişe gönderme var yani...Hem devekuşu ile akraba bi hayvan. Uçaklar kuşlar benzetmesine de bi yerden sarılınabilir hani... O kadar uyumlu bi iş yapmışlar ki dana kesseler, çok kızardım "Ne alaka!" diye ama deve tamamdır!!! Hem simgesel olarak da olayla örtüşüyor deve; hani deveye boynun neden eğri demişler, o da nerem doğru ki demiş. Hangi yaptıkları doğru ki bu da olsun?

Aslında ben müdürün görevden alınması yerine başka bi açıklama bekliyordum Başbakan'dan.
" Ananı al git" "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir"den sonra mesela "Kesmeseydik de beslese miydik?" gibi. Ki geçmişte benzerlerini duyduk. Bu konuda kendisine hak vermiyor değilim. Koskoca deve bi sürü koyunun güdüldüğü apron da? Olacak iş değil!!! Biliyorsunuz , güdebiliyorsanız koyunlar, siyasete katılım vizesi veriyorlar. Böyle değerli hayvanın yanında deve güdülür mü? İyi yaptılar bi güzel kesip yediler!

Bu deve bu hendeği atlayamadı...

1 yorum:

gaykedi dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...