1 Mayıs 2008 Perşembe

Mayday!Mayday!

Bugün 1 Mayıs, Çalışanlar Günü. Sadece işçiler değil tüm çalışanların günü. Dünyada bugün çalışanların tatil yaptığı, konserlere gittiği, bayram olarak kutladığı bir gün. Labour Day veya May Day diye geçiyor. Bugün İstanbul'da olanlarsa insana mayday!mayday! dedirtti. (Meydey- m'aidez Fransızca imdat çağrısı.)

Aklıma bir kaç soru takıldı neden insanların üstüne kırmızı renkli su sıktılar? Orantılı (!) güç kullanınca vücudun vereceği reaksiyon belli olmasın diye mi? Bu güç doğru orantılı mıydı, ters orantılı mıydı?

Biliyorsunuz doğru orantıda bir taraftaki değer artarken diğer taraftaki değer de artar. Ters orantıda ise bir taraftaki değer artarken diğer taraftaki azalır. Ülkedeki gelir dağılımı gibi. İnsanlarımızın çoğunluğu fakirleşirken, azınlığın devamlı zenginleşmesi gibi.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

istanbul'da işçilerle orantılııı(!) inzibat bayramı var... Baharda her yıl onbinlerce lale ektik diye öğünenelerin son çevre düzeni: Bundan sonra her laleye bir polis...

(meyil vermeyin dense de bir şeyler dengeyi bozuyor değil mi mutlaka?)

Hülya Yalım

Adsız dedi ki...

Yılmaz Güney'den bir alıntı

"1 Mayıs, işçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günüdür.

1 Mayıs, her türden dar burjuva milliyetçiliğine, oportünizme ve reformizme karşı proletarya hareketinin en anlamlı enternasyonal bayramıdır.

1 Mayıs, onu devrimci içeriğine uygun bir şekilde kutlamak için, ellerinde kızıl bayrakları ve gökleri inleten enternasyonal marşlarıyla işçilerin ücretli kölelik sistemi olan kapitalizme karşı mücadele kararlılıklarını ve yeni bir topluma duydukları özlemi haykırdıkları bir mücadele günü olmalıdır!…"

Frank Ribery

Adsız dedi ki...

mayday may day dediniz haziran geldi hala yazı yok dört gözle bekliyoruz....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...