21 Kasım 2006 Salı

Ay Yıldızımız parlasın!


İnsana yaşadığı sorunlar, olaylar herkesinkinden büyük ve önemli gelir ya genelde hani dünyanın merkezi oymuş gibi... Bu sefer, bu olay ülke olarak başımıza geldi hem de bize öyle gelmiyor bu sefer, gerçekten öyle. Dünya gündeminin merkezindeyiz! Hani şu ülkemizin “meşhur jeopolitik konumu” var ya ondan olsa gerek.

Önce Ermeni soykırımının Fransa’da yasalaşması, sonra Orhan Pamuk’a nobel ödülü verilmesi...Şimdi de Kazakların Enka’da çalışan Türklere saldırması. Sonra Avrupa Birliği’ne girme çabalarımız.Bir şekilde hep gözönündeyiz.

Kuzey Kore bile nükleer silah denemesi yaptığı halde bizim kadar dünya gündemini meşgul etmeyi başaramadı. Ona buna laf atan ikinci sınıf magazin yıldızları gibi kaldı.

Türkiye ise Hülya Avşar misali ne yapsa olay oluyor...Türkiye ile ilgili her haber öyle ya da böyle tanıtımımıza yarıyor. Ne demişler reklamın iyisi kötüsü olmaz. Artık dünyanın en ücra köşesindekiler bile Türkiye diye bi ülke olduğunu biliyorlardır...Tiyatro yarışmasında, sunucu Pınar Altuğ’un dediği gibi birisi Türkiye’ye “Yıldızınız parlasın!” dedi...Ama korkuyorum Kuzey Kore kıskançlığa kapılıp bi dahaki nükleer denemesini bizim üstümüzde yapar diye! O zaman tam parlarız alimallah!!!

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...