21 Kasım 2006 Salı

Türk Zekası.

Kuzey İrlanda'daki Ulster Üniversitesi'nden Profesör Richard Lynn, Avrupa Birliği ülkelerinde (IQ) araştırması yaptı. Türkler kaçıncı oldu dersiniz? 23 ülke arasında yapılan araştırmada 22. olmuşuz! Hollanda, Almanya birinci çıkmış.

Şimdi bu Avrupa Birliği, zengin çocuklarının burslu okuyanların onlardan daha zeki olmasını kabul edememesi gibi kıskaçlıktan ölüyorlar! Bunu da o yüzden yapıyorlar.Şimdi size onlardan daha zeki olduğumuzu kanıtlayayım.
Tamam henüz bizden büyük mucitler çıkmadı. Ampulü , elektriği, matbaayı ve akabinde bütün teknolojik buluşları batı dünyası buldu...Ama ya bizim bulduklarımız...Hemen Onur Erol’un Turkish Delight’ından bahsetmeyeceğim...Tabi ki çok önemli bir tıbbi buluş ama günlük yaşamımızı daha çok etkileyen buluşlarımız yok mu?

Daha önce galiba Hıncal Uluç’un da köşesinde yazdığı stada bedava girme entrikası... Hatırlamayanlar için stada bedava girmek için yapılacakları bir kere de ben yazayım. Önce stadın bir kapısına gidip, görevli polise içerdeki bir arkadaşınızın eşinin rahatsızlandığını, hastaneye kaldırıldığını ve arkadaşınıza haber vermek zorunda olduğunuzu söylüyorsunuz. Polis sizden kimlik istiyor. Ona ehliyetinizi veriyorsunuz. Sonra diğer kapıdan çıkarken ordaki polise arabanızın çekilmek üzere olduğunu söylüyorsunuz ve tabi ki geri döneceğinizi. O da sizi içeri alırken tanımak için yine kimlik istiyor. Ona da nüfus cüzdanınızı bırakıyorsunuz. Sonra gidip ehliyeti alıyor ve teşekkür ediyorsunuz... Daha sonra son çıktığınız kapıdan kimliğinizi alarak içeri girip bedava maçı izlemeye devam ediyorsunuz... Kim bu olayları düşünmek ve kusursuzca uygulamak için süper zeki olunmadığını iddia edebilir?

Peki ya Avrupa’da yaşayan Türkler? Onların yaptıkları bankomat maceraları... Türkiye’den giderken aldıkları 100.000 TL’lerin 1 Euro ile aynı çapta olmasını farkeden göz daha az mı zeki uçağın havada uçması için gerekli dinamikleri bulandan? Peki ya daha sonra bunların kalıbını yaptırıp su ile buzlarını oluşturup bankomatlarda kullanmak? Ne delil ne parmak izi... Su buhar olup gidiyor ve de çok ucuz. Musluktan doldur suyu , sonra doğru alışverişe... Birşeyin kolayını bulmakta üstümüze yoktur. Hazerfen Ahmet Çelebi de yürümekten sıkıldığı için uçmayı denemişti!


Bunlar gibi daha nice icatlarımız var... LPG’li Ferrariler. Zaten LPG de Türk icadı. Hatta Ferrari’nin reklam müdürü ile evlenen Burcu Esmersoy bir röportajında eşinden bir Türk’ün Ferrarisine LPG taktırdığını duyunca utandığını söylemişti. Bence bizim sorunumuz bu. Yeteneklerimizin reklamını yapamıyoruz... Oysaki bu gurur duyulacak bir hadisedir. Nasıl anne-babalar yaramaz çocuklarının yaptıklarını övüne övüne anlatırlar, uslu çocuklarından pek bahsetmezlerse bizimki de o hesap olmalı. Biz sıradan olmayı sevmiyoruz, illa bir çıkıntılık yapmalıyız. Ama sonra bunlardan utanmamalıyız. Neysek oyuz yani...

Bunları yapamayacağımızdan değil korkumuz. Yaparız herşeyin iyisini, doğrusunu yaparız. Sonra ülkemizde herşey yoluna girerse diğer ülkelerin işine burnumuzu sokarız. Dünya barışı tehlikeye girer... O yüzden biz böyle rahat, gevşek, az çalışan bir milletiz. Tabiki aradaki farkı uyanıklıklarımızla kapatıyoruz!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ben buna katılmıyorumm bizimde kafamız en az avrupalılar kadar çalışıyor sadece pratik değil teorik olarakta en az onların ayarındayız sadece bizim eğitim sıkıntımız var yeterli eğitim alındığı taktirde tarihte olduğu gibi nice sinanlar nice barbaroslar nice fatihler nice uluğ beyler nice caca beyler nice farabiler nice ibni sinalar nice cabir bin hayyan lar nice ali kuşçular nice harezmiler nice feza gürseyler nice oktay sinan oğulları....vs gibi ilim ve bilim adamları entellektüeller yetişeceklerdir önemli olan doğru zamanda doğru eğitimi alabilmek, bu eğitim sistemiyle zor ama bizde çok büyük potansiyeller var tarihin tüm ilkleri bizde astronomiden matematiğe mimarlıktan mühendisliğe tıb dan botaniğe imar ve planlamadan denizliğe her şeyin ilki bizde ama son dönem Türkiyesindeki eğitim sıkıntı başı boşluk bizi kolaycılığa itmiş ama bu çok kolay aşılır diye düşünüyorum .... Ne mutlu Türküm diyene :)... ( eşortmanlarınızı hazırlayın stadın açılışına çağırırlarsa 11- 11 maç yaparsınız ) bu arada pragda çok estetik bir yer gothic mimari sanırım saygılar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...