21 Kasım 2006 Salı

Yaş 27!!!

Kendimi bildim bileli müziğe karşı aşırı bir ilgim olmuştu. Yeni çıkan gruplar, şarkıcılar hep ilgimi çekmişti. Mtv başından kalkmadan üniversite sınavına hazırlanmış ve iyi bir bölüm kazanmış biriyim yani… Sonra Mtv’nin yayının kesilmesiyle birkaç yılım hüzünlü geçmişti! Rtük’ün benim gibi müziksiz yaşayamayan insanlara yaptığı en büyük kötülüklerden biriydi …
O zamandan beri dikkatimi çeken bir şey var. Rock müzikle uğraşan adamlar 27 yaşına gelince intihar ediveriyorlardı! Jim Morrison, Jimi Hendrix, Kurt Cobain, Jeff Buckley. Genelde bu olayın intihar mı , cinayet mi yoksa kaza mı olduğu pek belli olmasa da bir şekilde intihar ihtimali güçleniyordu.. Bunu anlattığım bir arkadaşımın eşi “O kadar gürültülü müziğe dayanamamışlardır “ demişti. Belki de bu sebepten herkes intihar ettiklerini düşünüyordu.
Jimi Hendrix ve Jim Morrison uyuşturucu yüzünden ölmüşlerdi. Kurt Cobain de uyuşturucu bağımlısıydı ama tüfekle intihar etti. Benim en çok sevdiğim ve bu konuyla ilgilenmemi sağlayan kişi Jeff Buckley ise bir gece yarısı Missisippi nehrinde yüzerken (kıyafetleriyle!) boğularak can vermişti. Onun hakkında da uyuşturucudan öldüğüne dair iddialar var.
Jeff Buckley, diğerleri kadar tanınmamasına rağmen ölümünden yıllar sonra bile albüm kayıtları yayınlanan, şarkıları ile anma geceleri yapılan internette hala “yeni” diye ürünleri satılan, melek sesli bir şarkıcıydı… Bu aralarsa James Blunt isimli İngiliz şarkıcıya merak saldım. Jeff Buckley’den sonra duyduğum en güzel ses…İkisi de içlerindeki, hayata karşı isyanlarını ve sonraki kabullenişi hem şarkılarında hem seslerinde farkettiriyorlar.
Kurt Cobain’i saymazsak bu 27 yaş intihar varsayımımı isimlerin J harfi ile başlamasına da genişletebiliriz. Umarım James Blunt 27 yaşını geçmiştir ve daha uzun yıllar dinleyebiliriz. Diğerleri Amerikalı’ydı, belki James İngiliz olduğu için de yırtabilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Last Goodbye ...... yaş 27 j harfi ,uyuşturucu yada yüzücülük yok usa lı da değilim ama dünya çoooook gürültülü ...daha yaşarım dimi :) ard arda yorum yapıyorum ama hepsini aynı gün okudum ve hiç yorum yapılmamış bu yüzden yorum olayını kendime sosyal bir görev edindim şaka şaka kızmayın saygılar bu arada deve olayıda biraz abartılı, muhalefet partisi gibi davranmışsınız biraz halkın sesine kulak verin canım :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...